KOL8 LEIVONTAKURSSI 2 tuntia viikossa
8. luokan joko syys- tai kevätlukukaudella (TAIL)
· Mikä on tavoitteena?
Tavoitteena on kehittää leivontataitoja ja perehtyä leivontaohjeiden tulkitsemiseen ja soveltamiseen.
· Miten arvioidaan?
Kotitalouden kurssi on lyhytkurssi ja se arvioidaan suoritusmerkinnällä. Kurssin suorittaminen edellyttää aktiivista osallistumista annettuihin tehtäviin. Arvioinnissa huomioidaan käytännön toimintataidot, tiedonhallintataidot sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot.
· Valinnaisen oppiaineen oppisisältö
-Erilaiset taikinatyypit: suolaiset ja makeat leivonnaiset – Leivonnaisten koristelutekniikat – Leivonnaiset arki-ja juhlapöytään – Hintavertailut – Omavalintaisen juhlan tarjottavien suunnittelu ja valmistaminen
· Valinnaisen oppiaineen työtavat
Työskentely on enimmäkseen parityötä
Blogimateriaalit: tekstit ja kuvat
Opetusryhmän koko on noin 16 oppilasta.