7. luokan aikana opit seuraavia taitoja

ASTIOIDEN PESU KÄSIN SEKÄ KONEESSA

PÖYDÄN KATTAMINEN

RUOANVALMISTUS

–       mittaaminen

–       lieden käyttö ja hoito

–       uunin käyttö ja hoito

–       ruoanvalmistussanastoa

–       ruoanvalmistusastian valinta ja hoito

–       maidon keittäminen

–       riisin, pastan ja perunoiden keittäminen

–       perunasose

–       jauheliha ja lihamurekeseos

–       liha ja sen käyttö ruoanvalmistuksessa

–       kala ja kalaruoat

–       broileri ja sen käyttö ruoanvalmistuksessa

–       perunajauhoilla ja ohratärkkelyksellä suurustaminen

–       osa- ja kokonestesuurustaminen

–       liivatteen käyttö


LEIPOMINEN

–       kemiallisen kohotusaineen käyttö (leivinjauhe ja ruokasooda)

–       hiivataikina, hiivalla kohottaminen

–       murotaikina

–       munavaahto- eli sokeritaikinat

–       voitaikinat

–       kohottamattomat leivonnaiset


RAVITSEMUKSEN PERUSTEET

ATERIASUUNNITTELU

KODINHOITO (hoito-ohjemerkit, likapyykin säilytys, lajittelu yms. pesuaineet)

PERUSSIIVOUKSEN TEKEMINEN

TEOLLINEN RUOKA JA MERKINNÄT

KULUTTAJA ASIOITA

HYGIENIA JA ELINTARVIKEVALVONTA