ASTIOIDEN PESU KÄSIN SEKÄ KONEESSA
PÖYDÄN KATTAMINEN
RUOANVALMISTUS
– mittaaminen
– lieden käyttö ja hoito
– uunin käyttö ja hoito
– ruoanvalmistussanastoa
– ruoanvalmistusastian valinta ja hoito
– maidon keittäminen
– riisin, pastan ja perunoiden keittäminen
– perunasose
– jauheliha ja lihamurekeseos
– liha ja sen käyttö ruoanvalmistuksessa
– kala ja kalaruoat
– broileri ja sen käyttö ruoanvalmistuksessa
– perunajauhoilla ja ohratärkkelyksellä suurustaminen
– osa- ja kokonestesuurustaminen
– liivatteen käyttö
LEIPOMINEN
– kemiallisen kohotusaineen käyttö (leivinjauhe ja ruokasooda)
– hiivataikina, hiivalla kohottaminen
– murotaikina
– munavaahto- eli sokeritaikinat
– voitaikinat
– kohottamattomat leivonnaiset
RAVITSEMUKSEN PERUSTEET
ATERIASUUNNITTELU
KODINHOITO (hoito-ohjemerkit, likapyykin säilytys, lajittelu yms. pesuaineet)
PERUSSIIVOUKSEN TEKEMINEN
TEOLLINEN RUOKA JA MERKINNÄT
KULUTTAJA ASIOITA
HYGIENIA JA ELINTARVIKEVALVONTA